miércoles, 7 de octubre de 2015

Les correccions definitives


Aquesta setmana he rebut dos elements que m'acosten més a la publicació de llibre "L'últim defensa", de la qual fa unes setmanes us en vaig començar a parlar en aquest bloc. D'una banda, el Registre de la Propietat Intel·lectual em va confirmar que havia acceptat la meva sol·licitud del maig passat (pagant 12 eurets Sant Pere canta) per registrar la novel·la. Quan ho vaig fer tenia un altre títol. Aleshores es deia "El final del carrusel", que és el nom amb el qual hi és inscrita. Després vam decidir canviar-lo i crec que vam encertar. Aquest pas, el del registre, no és obligatori, però te'l recomanen perquè després no hi hagi plagis, ni problemes similars.

Però més important que això va ser que dilluns vaig rebre per correu electrònic el pdf amb la maquetació del llibre de part de la gent de l'editorial Stonberg. La primera setmana de setembre els vaig fer arribar la versió definitiva del llibre, amb pròleg i tot, i una de les seves correctores, la Irina, va posar-se a corregir-lo. I a fe que ho ha fet. Ara tinc uns dies per repassar tot allò que ha considerat millorable des del punt de vista formal. Les imatges que teniu a dalt són de les primeres pàgines. Fa gràcia veure la primera, amb el títol, el teu nom i el de l'editorial, i la segona, amb tot de dades que encara s'han de completar. Deuen ser les úniques en les quals la Irina no ha corregit res. Bromes al marge, la seva feina és molt valuosa i servirà perquè quan llegiu la novel·la aquesta no es faci feixuga, tingui ritme i passi millor. És l'avantatge d'haver tingut la sort de trobar una editorial que t'ajuda en aquestes passes i no haver-ho de fer tot tu sol.

D'altres dades, per si us interessen. El meu editor, el Jordi Castelló (sí, som una plaga, els Jordis, ja ho sabeu) em va comentar, i ara ho he pogut comprovar, que el llibre tindrà unes 350 pàgines i que s'editarà en format de 15x23 (per si voleu començar a mirar a quin lloc de l'estanteria cabrà). De moment encara no tenim portada, per tant no us en sé dir el color (perquè us faci joc amb la paret o amb el gerro que hi posareu al costat). Segurament, en una data propera al 15 d'octubre anirà a impremta i està previst que surti la segona quinzena de novembre. Se'n farà una presentació, és obligatòria, segurament a Manresa, però de tot això encara se n'ha de parlar.

De moment, res més. Déu n'hi do del rotllo, avui. Que ja ens acostem al final del procés. Merci novament a tots els que em feu arribar les vostres impressions. Ni que no la feu servir gaire, us recordo que en aquest bloc hi ha una secció de comentaris i podeu escriure-hi el que considereu oportú. Fins aviat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario